Backup och Sync

Har du ingen backup? Då är det inte viktigt!

I dagens läge är det extremt viktigt med backupper, allt digitaliseras mer och mer, och det finns ingen återvändo och vi anpassar oss.

Medans vi fotar, skriver dokument, och sparar andra viktiga saker i mobilen, datorn, surfplattan och hårddiskar så utsätts dessa varje dag för risker som medför att allt kan gå förlorat. Varje dag är det människor som mister sina datorer och mobil telefoner, ja i vissa fall kan hela deras liv förfalla, dom där bilderna på barnen, dom där viktiga uppsatserna till skolan, eller ja det där viktiga projektet vi arbetade med till jobbet. För att undvika detta bör vi använda oss av backup, men så många gör inte det i resultatet av att allt går förlorat. Dina bilder, dokument och andra viktiga filer kommer inte att vara säkra förens dom finns på en hårddisk hos din bästa kompis, på din lokala dator hemma, på en extern hårddisk på jobbet och på ett USB minne i sommarstugan, men istället för att ha dom överallt så har vi en extremt bra lösning åt dig:

Vi kommer ut till dig och installerar Nextcloud sync på din dator och kopplar upp det till våra servrar, där efter kan du lägga allt i en mapp på datorn och glöm bort det så laddas dom automatiskt upp till våra servrar där det ständigt görs backupper på dina saker, och vi säkerställer att allt hamnar på samma ställe för dig: https://fs1.mspot.nu/ men på flera fysiska platser för att säkerställa data förluster. Och det bästa av allt är att enbart du kan komma åt dina filer. Innan dina filer lämnar din dator krypteras dom och sedan skickas till iss för långtidslagring.

Självklart kommer filerna alltid att ligga kvar på din dator, men om din dator kraschar behöver du inte vara orolig, filerna finns alltid tillgängliga på vår server, och när du är redo att återställa dom till en ny dator är det bara att ansluta din dator så hämtas filerna automatiskt tillbaks där sista filen laddades upp.

Om du behöver hjälp så kommer vi ut till dig och kopplar upp dig eller hjälper dig via telefon direkt när du hör av dig till oss.

Så här fungerar det

Med backup och sync går det smidigare att dela filer internt på företaget då man kan ha delat utrymme med obegränsade användare.

Det går även att dela filer med kunder eller andra aktörer på ett enkelt och säkert sätt via kontrollpanelen, med eller utan lösenords skydd så kan du även se när filer öppnats från dessa aktörer.

Egen server eller hyra utrymme via oss, båda går bra, vi har snabba och säkra servrar som vi står för underhållet av eller så kan vi installera systemet på en server hos er.

Detta kan vi göra för dig med backup och sync:

  • Säkra krypterade backuper.
  • Automatisk synkronisering mellan dator och våra servrar.
  • Automatisk synkronisering mellan era datorer t.ex företags dator och hem dator.
  • Synkronisering mellan Windows, Mac, Linux, Ios och Android.
  • Automatisk överföring av bilder från kamera album på mobilen till dator.
  • Säkra ominstallationer av operativsystem då allt som är viktigt snabbt kan synkroniseras säker till och från servrarna.
  • Interna företags servrar med Nextcloud konfigurerat och klart så att ni kan hålla i er egen backup och synkronisering på valfri plats.

Säker lagring

Med vår kryptering är det endast ditt konto som kan röra filerna samt de som du väljer att dela dom med, detta fungerar på så sätt att länken som du delar temporärt avkrypterar en fil som sedan skickas säkert via SSL direkt till den du delat filen med. Du kan själv välja hur många gånger filen kan laddas ner, bestämma ett datum som du vill att filen ska delas till, lösenord skydda nedladdningen eller helt enkelt låta alla med länken ladda ned filen obegränsat.

Dina filer lämnar aldrig landet, utom när du väljer att dom ska göra det. Många tycker att det är viktigt att veta vart filerna tar vägen, vi försäkrar dig om att dom inte skickas någon annanstans än till våra fiber anslutna servrar som endast finns i Stockholm, Sverige.